Privacyverklaring

zo ga ik met jullie gegevens om

Persoonsgegevens die Liefs in Beeld verwerkt - Wanneer je een fotoshoot boekt, of contact met me opneemt voor informatie, verstrek je mij eigenlijk gelijk al gegevens. Je telefoonnummer, je naam, vaak ook je e-mailadres. Om vervolgens langs te komen, en om fotoalbums en andere mooie nabestellingen toe te sturen, heb ik je adres nodig. Omdat ik dat allemaal niet uit mijn blote koppie kan onthouden, noteer ik ze in mijn klantenbestand. Wanneer er sprake is van een zwangerschapsshoot of newbornshoot, schrijf ik ook de uitgerekende en uiteindelijke geboortedatum op. Want zo houd ik een beetje overzicht, én kan ik jullie feliciteren wanneer de kleine geboren en/of jarig is. Voor de volledigheid zet ik nog even op een rijtje welke gegevens ik van je bewaar: het gaat om de voor- en achternaam, geslacht, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres. En, natuurlijk.. je foto’s! Dit doe ik om je te kunnen WhatsAppen, bellen en/of mailen wanneer dit nodig is om de fotoshoot en alles daarna goed te kunnen uitvoeren. Ik gebruik je telefoonnummer om je een betaalverzoek te kunnen sturen voor een vlotte betaling, maar ook om contact met je te onderhouden via WhatsApp over de details en planning van de fotoshoot. Daarnaast bewaar ik ook de persoonsgegevens waartoe ik wettelijk verplicht ben, zoals gegevens die ik nodig heb voor de belastingaangifte.

Bewaartermijn - Bovengenoemde persoonsgegevens bewaar ik, wanneer we na de eerste kennismaking geen contact meer hebben gehad, drie jaar. Dit doe ik, om contact te kunnen houden en je op de hoogte te kunnen houden van aanbiedingen. Wanneer ik met enige regelmaat bij je terugkom, om je opgroeiende kinderen te fotograferen, bewaar ik de gegevens, totdat de termijn van drie jaar zonder contact is verstreken. De foto’s die ik van jou en/of je gezin heb gemaakt, bewaar ik gedurende twee jaar op mijn harde schijf. Mocht je onverhoopt de foto’s verliezen, kan ik je dan nog helpen aan een herprint van het fotoalbum, of aan een mooie vergroting van een foto die je eraan herinnert hoe klein ze waren! Verder vind ik het natuurlijk supertof om mooie foto’s te delen op mijn website en/of andere communicatieve uitingen. Dat gaat uiteraard áltijd in overleg met jou, dus hier vraag ik apart toestemming voor.

Geautomatiseerde besluitvorming - Ik gebruik geen computersystemen voor geautomatiseerde verwerkingen die gekoppeld zijn aan jouw persoonsgegevens.

Delen van persoonsgegevens met derden - Ik deel gegevens alleen met andere partijen als dat nodig is, bijvoorbeeld wanneer ik je adresgegevens bij de drukker invul om het fotoalbum direct bij jou te laten bezorgen.

Cookies - Ik gebruik geen cookies of andere vernuftige technische snufjes.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen - Natuurlijk mag je, wanneer je maar wil, je persoonsgegevens bij mij inzien, ze corrigeren, aanvullen of zelfs verwijderen. Geen enkel probleem: neem even contact met me op via eefje@liefsinbeeld.nl en dan regelen we dat. Dan moet ik wel even zeker weten dat ik de juiste persoon spreek, en niet iemand anders namens jou belt, dus dat zal dan heel officieel gaan met verzoek tot identiteitsbewijs. Uiteraard is dat dan weer om jouw privacy te beschermen.

 Als je toch ergens mee zit… - Ik heb integriteit hoog in het vaandel, en doe er alles aan om correct met de behandeling van jouw persoonlijke gegevens en foto’s om te gaan. Als je het idee hebt dat hier toch iets niet gaat zoals het hoort, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Dan komen we daar ongetwijfeld samen uit. Mocht je hier onverhoopt tóch de balen van hebben, dan kun je een klacht indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Mochten er toch nog vragen zijn, dan hoor ik dat graag!

Hartelijke groet, Eefje Emmaneel - van Woerkom