Wanneer je geboekt hebt - Yeey, je hebt een fotoshoot geboekt! Via de mail stuur ik je mijn Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring. Ben je akkoord? Stuur me dat dan even in een reply. Als je dit hebt gedaan, is de reservering voor ons beide bevestigd. Leuk, het gaat gebeuren!

Wanneer ik er ben - Tijdens een fotoshoot doe ik er alles aan om het moment ontspannen te laten verlopen. Als we thuis afspreken drink ik eerst een kopje koffie of thee mee, om elkaar even te leren kennen. Bij een buitenshoot begin ik meestal ook niet gelijk met klikken. Zeker wanneer er kleine kindjes bij zijn is dat fijn! Al met al ben ik meestal ongeveer een uur tot anderhalf uur met jullie bezig. Buiten zijn we met een uurtje wel klaar. Als het nodig is gaan we langer door. Dat vind ik geen enkel probleem!

​Wanneer je het resultaat gaat zien - Ik snap dat je heel nieuwsgierig bent naar de beelden. Dat ben ik zelf ook! Daarom start ik binnen twee weken met de selectie en bewerking van de beelden. Deze foto’s, bewerkt in kleur, zet ik met een watermerk in een online gallerij waarvan je de inloggegevens via WhatsApp of e-mail van mij ontvangt. Dit is altijd een heel leuk moment: zien wat het geworden is!

 Wanneer het een beetje anders loopt - Ik hoop natuurlijk dat je op dit moment je telefoon pakt, en me een appje stuurt in de trant van  ‘Jaaaa, we hebben de foto’s net gezien! Geweldig, we zijn er heel erg blij mee!’. Want, ik streef naar een zeer tevreden klant. Maar, een fotoshoot is niet altijd gegarandeerd succes. Het kán namelijk zo zijn, dat je na het zien van de foto’s met watermerk, eigenlijk een beetje teleurgesteld bent. Misschien had je een andere verwachting, of vind je het jammer dat die éne topfoto van je gezin er niet bij zit. Super jammer natuurlijk! Laat het me zo snel mogelijk weten, dan zoeken we samen naar een passende oplossing voor beide partijen.

Wanneer jullie mogen kiezen - Yes, nu is het tijd om te gaan kiezen! Jullie maken zelf de fotoselectie, waarvan het aantal foto’s afhangt van het pakket dat je kiest. Mocht je ook voor een fotoboek kiezen, dan zal ik jullie rond dit moment ook vragen om een paar andere leuke keuzes te maken. Namelijk, wil je kleur- of zwart-witfoto’s in het fotoboek? En, wat voor kleur mag de kaft zijn? Misschien wil je wel een (familie)naam op de voorkant, of een paar adrukken laten maken. Zodra het bekend is wat jullie wensen zijn, maak ik de factuur op. Die ontvang je van me via e-mail. Ik zal dan ook een mobiel betalingsverzoek sturen voor het totaalbedrag.

​Wanneer je de foto’s kunt downloaden - Na de betaling kun je de foto’s in lage resolutie van de online gallery downloaden op je telefoon en kan het delen beginnen. Zónder watermerk, uiteraard. Wil je me helpen aan een beetje zichtbaarheid? Super! Tag ‘Liefs in Beeld’ dan, wanneer je de foto’s eventueel online deelt. De bestanden met hoge resolutie stuur ik je na via WeTransfer. Met deze resolutie kun je met gemak vergrotingen tot 30cm x 45cm laten afdrukken. Wil je groter gaan? Laat het me weten, dan help ik je aan het juiste bestand. Als je het fijn vindt, kan ik de bestelling natuurlijk ook voor je regelen of advies geven bij de materiaalkeuze. Dat vind ik altijd erg leuk!

​Wanneer je aanvullende vragen hebt - Je hebt vást wat voorwerk gedaan, voordat je een fotoshoot bij me boekte. Logisch, want je wil weten wat je ongeveer kunt verwachten. Even foto’s kijken op de site, of misschien heb je het resultaat bekeken bij een vriend(in). Welke bewerking gebruikt die Eefje, en wat is haar persoonlijke stijl? Ik ga er dus vanuit dat wanneer je voor mijn diensten als fotograaf hebt gekozen, je voor een eindproduct met mijn persoonlijke stijl kiest. Ik doe altijd mijn uiterste best om dit te leveren. Het kan natuurlijk zijn dat je graag kleine aanpassingen wil zien in de bewerking. Laat het me zo snel mogelijk weten (in ieder geval binnen een week na oplevering), dan pas ik het voor je aan. Het gaat dan om kleine wijzigingen, bijvoorbeeld een rood vlekje of haartje: een totaal andere bewerking versta ik hier natuurlijk niet onder. Ik deel mijn RAW-bestanden niet (.NEF). Dit zijn voor mij de negatieven, maar niet mijn eindproduct. Wil je echt iets totaal anders? Laat het me weten. Daar komen we ongetwijfeld wel uit samen.

​Wanneer je het fotoboek thuis krijgt - Wanneer je hebt gekozen voor een fotoboek, volgt nog zo’n leuke fase! Want, wanneer de foto’s gekozen zijn maak ik het fotoboek en plaats ik de bestelling (ook eventueel voor een of meerdere vergrotingen). Ik vind het zelf altijd fijn om hier niet te veel tijd overheen te laten gaan, dus je hebt het fotoboek en/of vergrotingen zonder tegenbericht sowieso binnen vier werkweken na betaling in huis. Mocht dit onverhoopt anders lopen, dan laat ik het op tijd weten en hou ik je op de hoogte over de loop van zaken. Soms breng ik het fotoboek even bij je langs. En soms vraag ik PostNL om dat voor mij te doen. Nadat ik het pakket dan heb gepost deel ik ook de track-and-trace code met je, zodat je zelf de pakketlevering in de gaten kan houden -en eventueel een andere bezorgtijd kan kiezen wanneer jou dat beter uitkomt. Whoehoeee, nu heb je je fotoboek in handen!

​Wanneer het ook nog even officieel moet - En dan nu nog even een wat ‘rigide’ onderdeel van de algemene voorwaarden. De geleverde foto’s blijven auteursrechtelijk in bezit van mij, de fotograaf. Dat is wettelijk zo bepaald. Dat betekent dat de geleverde foto’s voor jouw persoonlijke gebruik zijn; bijvoorbeeld op social media en in huiselijke kring. Het mag officieel niet om de foto’s te publiceren of te verveelvoudigen. Inzenden voor een fotowedstrijd of gebruik als stockfoto is bijvoorbeeld wettelijk niet oké zonder mijn schriftelijke toestemming. Daar hangen dan weer vervelende naheffingen aan vast enzo. En, dat soort gedoe wil ik, net als jij, helemaal niet! Dus, als je bij twijfel gewoon even contact met me opneemt vinden we onze weg wel. Want, het zal natuurlijk prima zo zijn dat ik akkoord ga met publiekelijke verspreiding van de foto, zolang mijn naam erbij vermeld wordt. Afspraken die we hierover met elkaar maken, leggen we digitaal met akkoord vast. Zo zijn we er beiden zeker van dat dingen gaan zoals ze behoren te gaan.